Vroeger bestond kleding overwegend uit 100% denim katoen.
Het moest lang meegaan en tegen zowat alles bestand zijn.
Het idee van sterke denim werkkleding was het uitgangspunt dat Carl J. Engel Senior in 1927 uit de USA mee naar huis nam en waarop hij de firma F. Engel baseerde.

De stof zelf heette Bull Denim en werd ingevoerd vanuit de fabriek Erwin Mills in de VS.
Sindsdien zijn de modellen verbeterd met een aantal mooie details en werd de werkkleding versterkt door polyester en katoen te combineren.

Er werden nieuwe kleuren gelanceerd en verscheidene vakgroepen kozen een kleur die nu traditioneel bij hun trotse ambacht hoort.
De werkkleding is nu niet alleen een instrument, maar ook een onderdeel van de professionele profilering van een bedrijf ten opzichte van de klant.
Engel is voortdurend bezig met de ontwikkeling van hun producten en de introductie van nieuwe, knappe kleurencombinaties.

FE Engel® maakt deel uit van het Deense bedrijf F. Engel K/S, een familiebedrijf dat in 1927 werd opgericht en op dit moment wordt beheerd door de vierde generatie.

Engel verlegt voortdurend zijn grenzen om de productkwaliteit, innovatie, creativiteit, flexibiliteit en zorg voor het milieu te maximaliseren.

www.fe.dk